Residence

The Plan from Above

After a considerable amount of analysis, we have worked out a preliminary plan for the Payne Gap Schoolhouse and Cemetery campus that includes three additional structures beyond the schoolhouse. Actually there’s four if you count the garden area. Folk visiting the schoolhouse will use bathroom facilities available in the studio/garage. The studio/garage calls for parking for two cars, large indoor and outdoor work spaces, and possibly accommodations for a visitor (maybe the artist-in-residence). We have

Payne Gap Residence

We created this 3D model for our residence that uses a modular unit based on the outside dimensional ratio of the schoolhouse. The third image shows how the back rooms feature floor-to-ceiling glass walls that offer a dramatic view to the hill behind the structure. We imagine a metal roof and CMU walls—possibly something from the